Haartransplantatie
Bij een haartransplantatie worden de haarfollikels (het haarzakje en de oorsprong van het haar) verplaatst van de achterkant en soms ook de zijkant van het hoofd naar de kale plekken. Bij een gewone haartransplantatie wordt het haar verplaatst van de achterzijde van het hoofd- daar waar doorgaans nog genoeg haar is- naar de bovenkant van het hoofd waar het haar het meest is uitgedund. Een nadeel is dat het haar met wortel en al wordt verplaatst, je bent het dus kwijt op de plek waar het vandaan is weg genomen.
Doordat we steeds meer begrijpen van stamcellen ligt het voor de hand aan te nemen dat het mogelijk moet zijn van één haar de stamcellen te nemen en deze buiten het lichaam te vermenigvuldigen. Vervolgens een oplossing met losse stamcellen in te spuiten in de huid in de hoop dat iedere stamcel weer uitgroeit tot een volledig haarzakje. Zo zou je in principe door één haarwortel weg te nemen een kaal hoofd kunnen bedekken, zonder het nadeel dat je te veel haarwortels moet weghalen en het donorgebied (waar je het haar weghaalt) kaal moet maken.
Een haartransplantatie voorkomt verder haarverlies van het onbehandelde haar niet. Ook na een haartransplantatie gaat de eigen haaruitval gewoon door. Een behandeling tegen haarverlies is ook na een haartransplantatie gewoon nog nodig.
Preventie van haaruitval
De Haarkliniek hecht veel meer waarde aan preventie van haaruitval. Niets is zo mooi als uw eigen haar. Omdat met de nieuwste behandelingen het voorkomen van haaruitval en hergroei van nieuw haar zeer goed mogelijk is, is een (dure) haartransplantatie tegenwoordig niet meer nodig.